Lindanews sprak met Albert van Beeck Calkoen (40), eigenaar van het platform Mister Cocktail. Ook zit hij in de organisatie van de Cocktail Week die vandaag is gestart.

TRENDS
“In Amsterdam is de trend rondom de gin-tonic nu wel voorbij”, vertelt Van Beeck Calkoen. “Niet dat het not done is om gin-tonic te drinken, maar nu behoort dit drankje in dezelfde rij als wijn en bier. Je bestelt het net zo makkelijk in de kroeg. In de rest van Nederland is gin-tonic nog niet op zijn hoogtepunt qua doorbreken.”

LEKKER SIMPEL
En nu moeten we dus aan de Dark ’n Stormy. “Dat is met donkere rum en gemberbier, erg lekker. Vooral de simpelere cocktails zijn populair, zoals de Dark ’n Stormy, omdat je steeds makkelijker aan kwalitatief goede drank kunt komen. Een andere simpel drankje is de Negroni, een Italiaanse klassieker met gin, vermout en campari. Een cocktail met wat simpele ingrediënten kan dus net zo lekker, zo niet lekkerder zijn dan een cocktail met een uitgebreide garnering.” En dat scheelt gedoe thuis.

HAPJES
Maar wat moeten we dan eten bij zo’n cocktail? “Gewoon wat kleine barhapjes, zoals olijven of worstjes. Wat ik zelf een aanrader vind, is Bar The Tailor in Amsterdam. Je kunt daar lekkere cocktails en bijpassende hapjes krijgen.” En dat kan daar ook tijdens de Cocktailweek, die nog tot 12 maart duur