Gin Festival Amsterdam vindt plaats op vrijdag 18 & zaterdag 19 mei

Gin is nog steeds in. Dat blijkt wel het feit dat het populaire Gin Festival dit jaar niet alleen in Amsterdam wordt georganiseerd, maar ook in Utrecht en Rotterdam.

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei, vindt voor de derde keer het Gin Festival Amsterdam plaats. De opzet van het festival wordt opnieuw groter dan de vorige edities. In juni zal het populaire gin-evenement ook in Utrecht en Rotterdam worden georganiseerd.

120 GINS

Tijdens de Gin Festivals presenteren 50 producenten en leveranciers zo’n 120 verschillende gins, die allemaal geproefd kunnen worden. Ook zijn er doorlopend masterclasses en seminars. Sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over alle facetten van hun vak: het ontwikkelen en destilleren van de gin, maar ook over de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Ook kunnen er tasting-sessies worden bijgewoond, waar verschillende stijlen gin en jenever worden geproefd.

Gin Festival

ANDERE STEDEN

Vanwege de grote belangstelling, is het festival in Amsterdam vorig jaar verlengd tot twee dagen. Toen kwamen 2.400 bezoekers op het festival af. Dit jaar worden in Amsterdam nog eens zo’n 1.000 deelnemers meer verwacht dan vorig jaar. Organisator en gin-expert Albert van Beeck Calkoen: ‘Dat de gin-trend nog steeds groeit, blijkt uit de elk jaar groter wordende belangstelling van deelnemers en merken. Gin bevindt zich dit jaar in de tweede golf: ook buiten Amsterdam groeit de G&T-categorie exponentieel. Daarom hebben we besloten om het festival uit te breiden naar Utrecht en Rotterdam.’ Hiervoor gaat Van Beeck Calkoen een samenwerking aan met drankspecialist Rick van Bezooijen. In Utrecht strijkt het Gin Festival neer in de oude gevangenis aan het Wolvenplein, terwijl in Rotterdam de Cruise Terminal tot een gin-walhalla wordt omgetoverd.

PERSOONLIJK SMAAKPROFIEL

Albert van Beeck Calkoen: ‘Gin & tonic is een vaste categorie geworden en tegenwoordig kan er bij bars, drankspeciaalzaken en online shops vaak gekozen worden uit een flinke lijst mooie gins en tonics. Mensen proeven steeds bewuster welke gin aansluit bij hun persoonlijke smaakprofiel en leren ook de verschillen tussen tonics herkennen. Gin & tonic heeft ervoor gezorgd dat er meer interesse ontstaat voor andere mixen, cocktails en voor dranken zoals jenever en vermouth.’

 

BINNENKORT VERKRIJGBAAR

Bij Cocktails & Bites gaat het op korte termijn ook mogelijk worden diverse Gin & Tonic mixen te bestellen. Volg onze site voor de ontwikkelingen op dit gebied.

 

Bron: Gin Festival